top of page

Interieur Styling

Het inrichten van je huis is spannend! Alleen is het combineren van de juiste elementen en een persoonlijke stijl best lastig. Elk interieur begint met een mooi plaatje. Mart & Mel helpt je aan dat interieurplaatje en geeft kleuradvies en inspiratie in de sfeer die precies bij jou past.

Maak van je huis jouw droomthuis en laat je inspireren door een persoonlijk interieuradvies van Mart & Mel. Jij verdient een mooi interieur!

Woonkamer

De woonkamer is voor veel mensen de belangrijkste ruimte in huis. In deze kamer breng je de meeste tijd door als je thuis bent, het is dé sociale ruimte in huis. Je ontvangt hier namelijk je gasten, leest een boek, kijkt televisie of speelt met de kinderen. Het is belangrijk om je prettig te voelen in de woonkamer. Bij het inrichten van je woonkamer wordt hier rekening mee gehouden.

Slaapkamer

De slaapkamer is de kamer waar je de dag begint en waar je de dag afsluit. Ongemerkt breng je hier veel tijd door, zeker als je in de weekenden eens lekker uit wilt slapen. Een mooie en fijne slaapkamer is dan wel zo prettig. Mart & Mel kan een interieuradvies geven voor de slaapkamer in de sfeer en stijl naar persoonlijke wens.

Hieronder hebben we nog een aantal leuke interieurtips die we met jullie willen delen.

Interieurtip 1

Bepaal eerst wat fijne plekken zijn qua lichtinval, uitzicht, ruimtelijkheid etc. Wil je lezen met uitzicht op jouw tuin? Of juist meer besloten in het midden van de ruimte bij een fijne boekenkast? Zit je het liefst aan een lange eettafel ook als het halverwege de avond is? Of toch liever languit en onderuitgezakt op de bank? Wordt er veel gestudeerd in de woonkamer? Of is iedereen juist op zijn eigen plek aan het werk?

Nu zou je 'grof' een plattegrond kunnen maken, waarbij je aangeeft welke functie dat deel van de ruimte krijgt.

Interieurtip 2

Bekijk nu of de ruimte zelf ideaal is, of heeft het nog wat 'nodig'? Misschien voelt de ruimte te groot, en zou je een extra kast als ruimtedeler haaks op de muur kunnen zetten. Of moeten er meer opbergplekken komen, die je bijvoorbeeld combineert met zitruimte (zoals een SACK it bijvoorbeeld). Of is de doorgang langs de eettafel te smal, en zou het beter zijn een bank tegen de wand te zetten, en daar de eettafel tegenaan te schuiven. Zo ontstaat een 'boodschappenlijstje' met items of 'dingen te doen' die voor een meer ideale ruimte zorgen.

Interieurtip 3

Ga eens een dagje lekker schuiven met de meubels. Hierdoor ontstaat ook vanzelf een nieuwe indeling. Laat een andere opstelling ook gewoon minimaal een week staan, zo kun je veel beter beoordelen of het wel of geen goede keuze is. 

bottom of page