Voor al u home- en living decoraties,
aangevuld met verrassende fashion en accessoires

  • Pinterest
  • Facebook

Painting the Past

Painting the Past is een verflijn die de sfeer van vroeger in huis laat herleven. De muurverven zijn gebaseerd op de krijtverven van vroeger maar met de gebruikerseisen van tegenwoordig, goed dekkend, wasbaar, overschilderbaar en toch zeer mat. De muurverven zijn daardoor ook zeer geschikt in badkamers en keukens. De verf is gemaakt naar het oude recept met veel krijt, daardoor zijn ze veel matter dan de gebruikelijke verven. De kleuren zijn een samenstelling van de reizen naar Engeland. Kastelen, landhuizen en eeuwenoude boerderijen zijn de inspiratie bron voor het kleurenpallet.

 

Kleur bekennen in huis. De kleuren van Painting the Past matchen in ieder interieur. Ga de uitdaging aan en geef één van de wanden in uw woning een andere kleur of geef u woonaccessoirres een nieuw kleurtje. Alle kleuren zijn zowel in muurverf (Matt Emulsion) als in de Eggshell & Matt (voor hout, radiatoren en mdf) te verkrijgen. heeft u geen zin om met verf aan de slag te gaan en wilt u in een handomdraai uw meubelen een nieuwe look geven, kies dan voor de Paste Wax.

 

Collage 4 Collage 3 Collage 2 Collage 1

 

Nieuw

Er zijn 5 nieuwe kleuren aan de kleurkaart SEASONALITIES toegevoegd.

Olive: Een mooie vergrijsde groene kleur die perfect aansluit bij Salix en Verdigris.

Mist: Zachte grijze basistint, kleur tussen de Pearl Grey en Muslin in.

Driftwood: Warme grijstint, kleur tussen de Canvas en Cape Cod Grey in. Iets zachtere vergrijsde versie van Monument Grey.

Earl Grey; Kleur in de lijn van Loft, maar iets wamer op de wanden.

Graphite: Kleur tussen Soft Black en Pewter. Zeer mooi in de Eggshell voor op deuren en kozijnen. Lijkt veel op de staalkleur die we nu veel zien in de interieurs.

 

Matt Emulsions

De autentieke muurverf bevat emulsie met veel krijt. Dat maakt ze veel matter dan de gebruikelijke verven. Ze komen zachter over en zullen niet gauw vervelen. Kleuren van vroeger, maar volledig beantwoordend aan de gebruikerseisen van nu: gemakkelijk te verven, afwasbaar en overschilderbaar. Dankzij de handgeschilderde kleurenstaalkaart weet u precies hoe de verf opdroogt. Verkrijgbaar in bijna 100 verschillende kleuren.

Painting the past Matt Emultions

Eggshell & Matt

Deze verf is bijzonder geschikt in het interieur voor hout, mdf, muren en radiators. Verkrijgbaar in 2 kwaliteiten, de "Matt"is net zo mat als de muurverf. De "Eggshell" heeft een lichte glans en is daardoor beter op keukens en deuren te verwerken. Een grondverf is niet nodig. Het oppervlak dient vrij van olie, was en stofresten te zijn. Het is wel verstandig de ondergrond te schuren en daarna goed schoon te maken. De verf dient in 2 á 3 lagen te worden opgebracht. Indien de oppervlaktes sterk zuigen adviseren we de eerste laag aan te brengen vermengt met 30% water. Verwarmingen moeten koud geschilderd worden. De verf is geschikt voor gebruik op kindermeubels. De krijtverf Matt & Eggshell hebben wij niet op voorraad, wij kunnen alle beschikbare kleuren voor u bestellen en binnen twee werkdagen in huis hebben.

Paste Wax

Paste Wax is een blanke of gekleurde, krijtachtige was. Deze kan worden aangebracht te bescherming of om een vergrijsd en verweerd effect te bereiken. Het kan worden toegepast op onbehandeld hout of over de "matte' krijtverf. De Paste Wax wordt vervaardigd naar een oud recept met toevoeging van krijt. Aanbrengen met een kwast of een niet pluizige doek. Ongeveer 15 minuten laten drogen en daarna opwrijven met een schone droge doek.

Painting the past wax

 

Kleuren

Painting the past Pastel poetry Logo painting the past Shabby Chic kleurkaart Painting the Past
     
Painting the past New neutrals en Soft loft


 

Touch of Colours

Painting the past touch of colour

 

 

Traditional Colours

Painting the past Tradional colours

 

Seasonalities

Seasonalities kleurkaart Painting the Past

 

 

Painting the past Rustic@

 

Wax

Painting the past Wax

Ook verkrijgbaar in Old White, Loft en Clear.
 

 

Nieuws

Nieuwsbrief

Wilt u het laatste nieuws en speciale acties van Mart & Mel ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven

Openingstijden

: gesloten
: 10:00 - 18:00
: 10:00 - 18:00
: 10:00 - 18:00
: 10:00 - 21:00
: 10:00 - 17:00

onze merken