top of page

Cadeau artikelen

Wenskaarten

In deze snelle digitale wereld vinden wij het belangrijk dat mensen elkaar weer een beetje persoonlijke aandacht geven. Hoe leuk is het om een kaartje te ontvangen van iemand die het kaartje met speciale aandacht heeft gekozen. 

Tuindecoratie & Terrashaarden

Zomer en winter optimaal genieten van uw tuin, terras of balkon. Maak met de mooie tuindecoratie's en een stoere terrashaard van uw tuin of veranda een tweede thuis.

Donderglas

Het weerglas, ook wel donderglas genoemd, werd rond 1750 een officiële weersvoorspeller. Het donderglas is een waterweerglas bestaande uit een peervormig reservoir met aan de voorzijde een naar bovenwijzende tuit. Het donderglas is gevuld met gekleurd water waar boven een constante hoeveelheid lucht zit. Op de tuit na is het reservoir gesloten. Een hoge luchtdruk drukt het water in de tuit omlaag en perst de lucht boven de vloeistof samen. Het water in de tuit gaat omhoog als de luchtsruk daalt. Bij een sterke daling, bijvoorbeeld bij storm of onweer, stijgt het water zo ver dat het eruit druppelt. Dan heb heb je het "gedonder in de glazen".

273-donderglas.png
bottom of page